«Ingen vil betale prisen» for havvind i Norge, sier Øyvind Isachsen, leder i vindkraftforeningen Norwea, og avviser at havvind er løsningen for å dekke vårt fremtidige behov for fornybar kraft (i artikkel i DN 26. april).

I Danmark vil kostnadene til utbygging og drift i den nye havvindparken Horns Rev utenfor Esbjerg kreve en strømpris på 59 danske øre per kilowattime (KWH), ned fra 77 øre i den fem år gamle parken ved Anholt, ifølge DR.dk. I havvindparken Kriegers Flak i Østersjøen, som vintest ferdig i 2021, trengs 37 øre per KWH.

Siden vi primært hører til i det nordiske kraftmarkedet, bør vi følge med på hva som skjer der og heller vente til kostnadene faller videre til havs, hvor Norge kan bli en stormakt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.