På forsiden av Dagens Næringsliv 27. august kan vi lese at Equinor er «viklet inn i milliardsvindel». Og videre at amerikansk politi «har i tre år etterforsket store pengeoverføringer fra et joint venture i Venezuela der Equinor har eierandeler». Måten saken fremstilles på kan skape en feilaktig oppfatning om at Equinor har vært involvert i svindel.

Virkeligheten er at Petrocedeño, et selskap hvor Equinor har en eierandel på 9,67 prosent, er offer for denne svindelen. Anklagene er at tidligere ansatte har svindlet dette og andre selskaper for egen vinning. Equinor har ikke vært involvert, og det finnes heller ingen påstander eller anklager om involvering rettet mot vårt selskap.

Vi har fått tilsvar i artikkelen, og rettspapirene viser tydelig hvem som er anklaget og hvem som er skadelidende part i denne saken. Men fra DNs forside var det sannelig ikke lett å forstå at Equinor ikke er involvert i svindel, men tvert imot offer for svindel.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.