«Ni bekymringer som bør skremme Orklas aksjonærer», sto det å lese i DNs børskommentar 28. mars. Disse bekymringene eller utfordringene har vært til stede i de senere år. Som påpekt har aksjen beveget seg sidelengs, for så siste år å reduseres med 20 prosent.

Aksjekursen er lavere nå enn for tre år siden.

Det har tydeligvis vært arbeidet godt med intern struktur og kostnadseffektivisering, men svak innovasjonstakt og kreativitet på inntektssiden og manglende strategiske beslutninger har medført svak organisk vekst og utilstrekkelig lønnsomhet.

Styret har tydeligvis ikke maktet å peke på de riktige strategiske valgene, stille krav og sette tempo. Ut fra selskapets utfordringer kan det se ut som om styrets kompetanse ikke er optimal.

Jeg er derfor forundret over at valgkomiteen – som tillitsvalgt for alle aksjeeiere – innstiller til gjenvalg av samtlige styremedlemmer på den forestående generalforsamling.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.