Gisle Andersen (Norce), Brigt Dale (Nordlandsforskning) og Berit Kristoffersen (UiT – Norges arktiske universitet) gjentar i DN 15. januar påstanden om at Polarinstituttet ble instruert om hvordan nye kart over iskanten skulle lages. De presiserer dog at det skal ha skjedd i forkant av Meld. St. 20 2014/15, den såkalte iskantmeldingen.

Det råder fortsatt en misforståelse hos dem om organiseringen av norsk havforvaltning. Vår kartseksjon ble bedt om å tegne kartet som regjeringen ønsket til Stortingsmeldingen, men det endret ikke våre vitenskapelige råd. De består, uavhengig av politiske valg.

En gjennomgang av rapporten fra de tre forskerne viser ikke belegg for å hevde at vi er instruert. Derimot er rapporten et nyttig bidrag til videreutviklingen av forvaltningsplansystemet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.