«La oss legge ned all norsk olje- og gassvirksomhet fortest mulig, det er den eneste måten vi kan redde verden på. Og hvis ikke Norge går foran som en oppofrende ledestjerne, er vi fortapt!» I den duren går skrikene fra MDG, Rødt, SV og andre vettskremte partier.

Jeg frykter at vi hører på det, hører på dem som forstår minst, men definitivt roper høyest.

Vi har to valg for veien videre: Vi kan la frykt og følelser styre oss, eller vi kan la fornuften lede oss.

La oss anta at vi stenger ned all Norsk olje og gass, for enkelhetsskyld, cirka to millioner fat oljeekvivalenter hver dag. Meg bekjent brennes ikke oljefatene ute under åpen himmel for gøy, energien behøves jo. Vi kan jo dermed ikke bare stenge ned, da vil jo Russland, Saudi-Arabia og andre produsenter bare produsere mer. Vi må altså samtidig erstatte oljen med ny energi tilsvarende det vi legger ned, helst til lik eller lavere pris, ellers vil kull eller olje erstatte det.

Hvordan kan man gjøre det?

Norge har jo mye urørt natur, det er jo litt egoistisk at den bare står der ubrukt, så det er vel naturen vi skal ty til. Vi har jo vind også, så la oss anta vi erstatter olje med vindkraft. Vindkraft står for 13 terawattimer årlig i dag, og olje og gass syv terawattimer daglig. Så vi behøver dermed å bygge bare 200 ganger mer vindkraft enn det vi har i dag. Da kan vi få 10.500 vindkraftverk, med titalls møller i hver park, over hele landet. I god sosialistisk ånd sprer vi det ut utover, med rundt 30 vindkraftparker med titalls vindmøller per park i hver kommune.

Da har vi erstattet energimengden vi legger ned, og vi har brukt noen tusen milliarder, samt fjernet den næringen som sto for mer skatteinntekter alene, enn de andre næringene til sammen. Det høres jo ut som en suksessoppskrift, og det er jo ingen tvil om at hvis vi ødelegger vårt land, vår natur, vår økonomi og vår evne til å gjøre en reell forskjell globalt, så følger de andre etter – eller?

Hva med å faktisk innføre miljøtiltak og klimatiltak som virker? Fremfor å kjempe om å fremstå mest mulig handlekraftig lokalt og nasjonalt, for å sole seg i glansen på tv, så bør vi føre en politikk som utgjør en forskjell globalt. Hvis man gjør reelle, globale tiltak, får man nok dessverre ikke prediket på tv annenhver uke om hvordan verden reddes med sykler og el-gravemaskiner (som lades med dieselaggregat).

Det man derimot hadde fått, er en reell virkning, man ville gjort noe konstruktivt for å bedre miljøet og klimaet.

Hvis du er opptatt av klimaet, bryr deg om miljøet, og hvis du mener, som jeg, at Norge skal ta en ledende rolle i nasjonale og globale miljøtiltak som virker, da er det ikke de fanatiske partiene som vil ta glisende bilder med bomringen bak som er riktig valg. Det er derimot Frp, som fører en helhetlig miljø og klimapolitikk, som opprettholder vår velferd og evne til å hjelpe globalt fremover, som er ditt beste valg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.