DN skriver 19. februar at jeg trakk meg fra alle styreverv etter spørsmål fra avisen. Det er ikke riktig. Jeg sa fra meg mine styreverv da jeg ble statssekretær i november.

DN skriver også at jeg, tre uker etter at jeg ble fiskeriminister, ringte rundt til flere selskaper for å rydde opp i styrevervene mine. Det er heller ikke riktig. Jeg var i kontakt med flere av selskapene og slettet min formelle tilknytning til dem i Brønnøysundregistrene.

I artikkelen viser avisen til Håndbok for politisk ledelse. Der står det at en statsråd må vurdere om blant annet styreverv kan virke hemmende på hans eller hennes ordinære arbeid. Det er ikke formelt umulig å ha slike verv, men statsministeren må i tilfelle gi statsråden tillatelse til det. Og hovedregelen og praksis er at slike verv skal unngås så lenge man er statsråd. Også statssekretærer bør i utgangspunktet unngå å ha styreverv, og må i tilfelle ha tillatelse fra ansvarlig regjeringsmedlem.

Uavhengig av om mine verv i blant annet Integral Bygg, Nordnorsk Trafikksenter og Byggmaterialer ville ha vært hemmende for mitt arbeid som fiskeri- og sjømatminister, sa jeg fra meg vervene da jeg ble statssekretær.

Som DN skriver har jeg vært fiskeri- og sjømatminister i tre uker. Ifølge forskrift om registrering av regjeringsmedlemmers verv og økonomiske interesser skal slike opplysninger meldes inn til Stortingets administrasjon innen én måned etter at regjeringsmedlemmet har tiltrådt regjeringen. Denne har jeg fulgt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.