I et større debattinnlegg i DN 19. august gir Hilde Nagell i Tankesmien Agenda sterk støtte til en næringspolitikk der staten setter mål for og støtter produksjon av utvalgte produkttyper. Nagell søker å understøtte sine argumenter med noe hun sier jeg har skrevet i en kommentar til henne. Hun siterer meg på følgende: «Jeg kjenner ingen som tror markedet vil løse klimakrisen».

I sitatet har hun klippet ut første del av en setning, slik at meningen passer med hennes formål.

Den fulle setningen i min kommentar til Nagell, som var i Dagbladet og som er gjenpublisert på Civitas hjemmeside 22. juli 2021, var: «Jeg kjenner ingen som tror at markedet vil løse klimaproblemene uten at det innføres et system hvor forurenser betaler.»

I svaret til henne argumenterte jeg ellers sterkt for bruk av markedet, og mot at staten skal peke ut og gi subsidier til noen som ønsker å produsere bestemte produkter. Det er det samme budskapet jeg hadde i en kronikk i DN 17. august.

Det er greit at vi er uenige i sak, men å klippe i setninger for å få et sitat til å stemme med egne politikkholdninger, er direkte uredelig.

For øvrig er ikke Civita en høyretankesmie, men en liberal tankesmie.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.