Sjelden har man lest et surere oppstøt enn hva Eva Grinde presterte på kommentarplass i DN 26. juni. Å være kritisk til Hans Geelmuyden er ikke vanskelig for tiden, men Grinde setter likevel rekord i magesyre satt på trykk i rosa farge.

Jeg skal ikke bruke spalteplass på å ta Hans Geelmuyden i forsvar, det har eks-ansatte i Geelmuyden Kiese med minoritetsbakgrunn allerede gjort ettertrykkelig. De forteller at Hans Geelmuyden oppleves som selve inkarnasjonen av mangfold og antirasisme, uten at DN er særlig interessert i å formidle akkurat det.

Som forholdsvis nyansatt i Geelmuyden Kiese har jeg derimot behov for å protestere mot Grindes fremstilling av mine arbeidskollegaer. Eva Grindes fantasier om hvordan vi kommuniserer internt i GK, «Black lives matter, Hans, i hvert fall akkurat nå», er *frekt og *nedrig, for å si det med Grindes egen språkbruk.

De menneskene jeg jobber med i GK, noen av dem er fortsatt helt eller delvis permittert, er ærlige og dyktige folk uten antydning til den kynismen Eva Grinde fabulerer om hos «PR-rådgivere». De fleste av oss omgir oss også med betydelig mer mangfold enn kommentatorer i DN.

At Hans Geelmuyden provoserer, lever vi vanligvis godt med, fordi det er ytringsfrihet og høyt under taket i GK, og Hans tåler å få kjeft tilbake. Det er en sannhet, uansett hva enkelte kommentatorer ønsker å tro. Jeg og flere tolker Hans’ ymse provokasjoner som et uttrykk for at han er et frittenkende, lekende menneske som ikke liker tabuer, konformitet og fortielse. Det finnes langt verre sjefer å ha.

Hans har samtidig evnen til å si unnskyld når han går for langt. Det er en kvalitet ikke alle mennesker deler.

PS: Angående labert etnisk mangfold gleder jeg og mange med meg oss til ytterligere journalistikk på området. Hvordan står det faktisk til med mangfoldet i kommunikasjons- og reklamebransjen, og i norske økonomiaviser som DN, Finansavisen og E24? Er vi fortsatt i en «provinsiell bakevje»? Antirasisme og mangfold er så til de grader på dagsordenen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.