Spektersjefen Anne-Kari Bratten tar i DN 28. juni på seg kontrolluniformen overfor de mange som har brukt store deler av våren på hjemmekontor. I spissformuleringene blir fakta borte: Det var ikke funksjonærene som valgte å bli hjemme 12. mars. De ble beordret hjem.

Perioden fra 12. mars har vært en stor dugnad. Vi er enig med Holden-utvalget i at det vi har gjort så langt har hindret sykdom og død, og at vi har hatt et mer beskjedent økonomisk tap sammenlignet med en del andre land. Noe av det siste kommer av at folk har stilt opp – også fra hjemmekontor.

Ansatte i norsk arbeidsliv aksepterer en god del kontroll. Men situasjonen vi er i krever en helt annen form for oppfølging. Koronaviruset er ikke borte. Normaliseringen i samfunns- og arbeidsliv er sterkt ønsket. Den kan stoppe opp med økt smitte. Igjen vil mange oppleve press, stress og manglende balanse mellom arbeid og familieliv. Det vil kreve mye av ledere, men også av tillitsvalgte, i oppfølgingen av kolleger og medarbeidere.

Som leder av den største funksjonærforeningen i norsk arbeidsliv kan jeg melde til Bratten at det er få av de vi kjenner som forherliger hjemmekontor som eneste løsning. Den adelen hun snakker om kjenner ikke vi. Det sitter fortsatt mange som er urolig for en høst med nye uker og måneder uten fysisk kontakt med kolleger, og som er urolig for bedriften og jobben. De trenger ikke mer kontroll, men ledere som følger opp, kan inspirere og vise vei i en krevende hverdag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.