DN tar i en lederartikkel til orde for tålmodighet i utformingen av strømstøtten for bedrifter, og ber om at den blir svært avgrenset. Tall fra Intrum, landets største inkassoselskap, tyder på at dette er et godt råd.

Strømregningen utgjør en liten del av det totale kostnadsnivået for det store flertallet av bedrifter, og våre data viser at antallet inkassosaker tilknyttet strøm er på et nivå tilsvarende en normal vår. Gjennomsnittsbeløpet er riktignok høyere enn normalt, og dette forklares med noen få inkassosaker med svært høye beløp. Og fortsatt løser vi like stor andel av sakene tilknyttet strøm som tidligere.

Den brede konkurstrusselen som enkelte varsler om, er det med andre ord ikke mulig å finne støtte for i inkassotallene per dags dato.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.