Dette hendte på en filmfestival i Cannes på 70-tallet.

Vi var en gjeng på åtte sultne skandinaver. Etter en lengre dag på filmvisninger i det gamle Festivalpalasset, den gangen lå det midt på Croisetten, var vi veldig klar for mat. Vi gikk opp i en av bakgatene, hvor vi fant en liten hyggelig bistro. Den het «Min bestemors trillebår» på fransk. Menyen ble presentert av verten, og vi falt for retten «Marie Antoinettes hode på et fat».

Etter en drøy halvtime fikk vi maten servert. Det var farse innbakt i kålblader.

Vår svenske kollega Gøran smakte på retten og oppdaget til sin forskrekkelse at innholdet i kålen var kaninkjøtt. Franskmennene hadde tydeligvis ikke arvet våre fordommer fra krigen. Men Gøran ble kjempesur. Han fikk en idé, tilkalte verten og sa at ordet for «bienvenue» (velkommen) på skandinavisk er «kanin».

Resten av kvelden forløp stille og rolig.

Da vi forlot restauranten ved ellevetiden på vei hjemover, hørte verten stå ute på gaten og rope etter oss «Kanin..... Kanin!»

Hermed skulle for all ettertid skandinaver være advart.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.