Jeg tar til etterretning at Eva Grinde mener det. Men hun bommer grovt når hun kobler dette til debatten om ansettelse av ny sentralbanksjef, og insinuerer at Nicolai Tangen skal ha brukt dette til å fremme Jens Stoltenbergs kandidatur.

Jeg vil understreke: Nicolai Tangen ble, i likhet med andre nære medarbeidere i Norges Bank, informert om min beslutning kort tid før den ble offentlig kjent 26. august i fjor.

Jeg har også et kontrollspørsmål til Eva Grinde: Ville Jens Stoltenberg virkelig ha fordel av at jeg velger å fratre før åremålet mitt går ut ved neste årsskifte?

En ledetråd for å komme frem til riktig svar: Stoltenberg går av som generalsekretær i Nato 1. oktober 2022.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.