I kommentatorens rolle ligger å dele egne meninger. Vi setter pris på å lese mye av det DN-kommentator Anita Hoemsnes produserer, og er enige med henne i at Silje Sandmæl har formidlet privatøkonomi til det norske folk på en god måte i mange år (DN-kommentar 23. februar). Silje er en av våre mest kjente medarbeidere og ingen skal være i tvil om at hun jobber i DNB. I tillegg er hun er en tydelig representant for et ønske om å fjerne tabuer rundt økonomi.

Hvilke råd er det Silje Sandmæl ikke gir? dnPlus

I DNB jobber mange av Norges fremste eksperter innen sine fagfelt. Silje er en av dem. Vi mener koblingen snarere styrker troverdigheten til rådene som blir gitt, så lenge koblingen er tydelig presentert. Ingen burde heller bli overrasket over at DNB-produkter løftes frem i et program sponset av DNB.

Hoemsnes etterspør episoder med mer fokusering på de virkelig store utgiftene, og fremstår skuffet ved å påpeke at en av kjendisene fra «I lomma på Silje» blant annet får «smekk på lanken for å kjøpe for dyr ost». Det syns hun er for ubalansert. Da vil jeg heller anbefale en av de episodene der det refinansieres lån og forhandles forsikringer. Det finner man hvis man ser de to episodene som kommer etter de to episodene som Hoemsnes baserer sin omtale på.

Siden konseptet er basert på at kjendiser deler sin økonomi åpent vil episodene naturlig nok heller ikke bli vurdert som relevant for «folk flest» av Hoemsnes. I undersøkelsen som ble gjennomført etter fjorårets sesong viste det seg derimot at 7 av 10 faktisk tok egne økonomiske grep etter å ha sett programmet, så her må vi bare slå fast at folk er forskjellige.

Bankene har superprofitt på salg av aktive fond – kundene taper magasinetPlus

Å si at indeksfond er det beste løsningen for alle som ønsker å spare blir altfor enkelt. Tvert imot handler god rådgivning om å sette seg grundig inn i mennesker økonomiske situasjon og ønsker, og gi de rådene som vi mener vil hjelpe nettopp dem. Dette vet Silje og alle de andre som jobber med privatøkonomi, og derfor gir vi våre kunder en rekke forskjellige alternativer når de skal spare til enten bolig- eller feriedrømmen.

For øvrig er det flere misforståelser å ta fatt på i teksten. Renteinntekter er eksempelvis redusert med 12 prosent hvis Hoemsnes velger å se på siste kvartalsrapport, de har ikke økt med 25 prosent. Det er tydeligvis ikke bare innenfor privatøkonomien at det er fort gjort å gå seg bort i tall.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.