Regjeringens energimelding åpner for mer vindkraftutbygging på land. At kommunene skal bestemme, er et merkelig prinsipp – kostnadene går selvsagt langt ut over den enkelte kommune. Vindmøllene i Fitjar sør for Bergen, for eksempel, kan ses og høres fra flere andre kommuner, og noe kupp for turistnæringen i regionen er de neppe.

Kostnadene er én ting, men hva med fordelene?

Vindmølleutbyggingen har kommet langt i Europa, og de norske vindmøllene vil produsere mest strøm når den trengs minst, altså når det blåser i Danmark/Tyskland og strømprisen er lavest. Og de produserer minst når vi trenger det mest, på kalde og vindstille vinterdager. Dette poenget forsvinner når oppmerksomheten rettes mot gigawatt heller enn inntekter og samfunnsnytte.

Regjeringens energipolitikk virker så langt lite overbevisende.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.