Forslaget til nytt statsbudsjett er ikke for småbedriftseiere flest. Det er kun økte avgifter og skatter for oss som skaper arbeidsplasser og verdier. Til og med skattefradraget ved pensjonssparingen Individuell pensjonssparing (IPS), blir nesten utradert: Beløpet for skattefri pensjonssparing blir redusert fra 40.000 kroner til 15.000 kroner.

Argumentet er at de fleste som sparer 40.000 kroner har over én million kroner i inntekt.
Mange småbedriftseiere har små inntekter i startfasen, i de ti første årene, eller lengre. Når de begynner å tjene penger, ønsker mange å ta igjen tapt pensjonssparing.

Andre småbedriftseiere har svært variable inntekter. I dårlige år er det kun minstebeløpet som kan settes av. I gode år har det vært godt å ha muligheten til sette av et større skattefritt beløp.

Offentlige ansatte har fast inntekt og relativ høy fast pensjonssparing. Nåværende regjering har liten forståelse for oss småbedriftseiere med svært variabel inntekt og variabel muligheter til å spare jevnt til pensjon.

Vi ønsker å kunne oppnå tilsvarende pensjon som offentlige ansatte ved å sette av pensjonssparing etter variabel inntekt som i dag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.