Norge trenger et skikkelig løft for bærekraftig verdiskaping, sier KrF-politikerne Dag Inge Ulstein og Magne Supphellen i DN 10. september. De ønsker gründerskap i hele utdannelsesløpet og at studenter med egne gründerprosjekter skal kunne utvikle disse som del av utdannelsen.

Det er stor politisk enighet om at vi trenger unge som ser muligheter og gjør noe med dem. Abelias omstillingsbarometer viser at Norge er blant de beste i Europa på entreprenørskapsopplæring i grunnskolen. Det er Ungt Entreprenørskap!

Når det gjelder høyere utdannelse, henger Norge etter. Akademia er god på teori, men har mindre erfaring med samarbeid med næringslivet i praksis.

Gjennom programmet Studentbedrift kan studenter utvikle bærekraftige forretningsideer, etablere bedrift, registrere den i Brønnøysund og få mentorhjelp. Programmet er en integrert del av studiet og ikke noe studentene må gjøre ved siden av utdannelsen.

Gjennom å teste ut entreprenørskap på en trygg og ufarlig «treningsarena» får studenter den kompetansen de trenger for selv å ta steget som gründer eller bli en endringsagent i arbeidslivet, enten i næringslivet eller offentlig sektor.

Vi må utløse skaperkraften hos studentene, slik at de kan utvikle kompetanse ved å lære gjennom entreprenørskap og praktisere det – ikke bare teorier om entreprenørskap. Slik kan vi sikre velferd for kommende generasjoner og samtidig ta oss gjennom det grønne skiftet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.