Frps nestleder Ketil Solvik-Olsen hevder i DN 9. september at: «Venstresidens radikale klimapolitikk vil svekke det globale miljøet og norske interesser». Men er det grunn til å tro at venstresidens «radikale klimapolitikk» har mulighet til å bli realisert?

Er ikke dette bare nok et skremmeskudd uten rot i praktisk politikk?

I oljepolitikken befinner alle norske partier seg til venstre for Frp. Alle partier sier at Norge må fase ut sin avhengighet av oljen – og fase inn miljøvennlig industri, det er tempoet det er uenighet om. Frp hevder riktignok at også de skal nå målene i Parisavtalen, men regjeringen sier deres virkemidler er i strid med avtalen.

I hovedsak er Solvik-Olsens skrekkscenario en beskrivelse av MDGs drømmer, med noen innslag fra SV og Rødt.

Men det er Arbeiderpartiet og Senterpartiet som vil være tyngdepunktet i en rødgrønn regjering. MDG, SV og Rødt kan nok være store i kjeften. Men dersom de stiller krav som ikke kan godtas av de store partiene, eller bare av Sp, kan de risikere at Sp på enkelte områder ser seg bedre tjent med å samarbeide med partiene til Høyre.

MDG, SV og Rødt kan da selvsagt fremme et generelt mistillitsforslag; det kan bli avvist av stortingsflertallet, men skulle det bli vedtatt, blir spørsmålet: Vil Sp da skifte side? Vil sluttresultatet i et slikt «spill» bli at man får en ny Høyre-regjering? Dette er det liten grunn til å tro at partiene på venstresiden vil se seg tjent med.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.