Aldri før har så store forsknings- og utviklingsmidler vært i arbeid. Aldri før har så mye kapital vært på leting etter nye investeringsmuligheter.

Aldri før har vi hatt en mer kraftfull global driver for endring enn klimakrisen.

Aldri før har så mange nasjoner, organisasjoner og foretak måttet nytenke sine fundamenter innenfor korte tidshorisonter.

Aldri før har vi globalt sett, bortsett fra i krig, stått overfor slike endringer i de faktiske, strukturelle og rettslige rammebetingelser for samfunn og næringsliv med dramatisk effekt for energiforsyning, transport, materialbruk, avfallshåndtering, forsikringsvirksomhet, landbruk, bygg, arealplanlegging og mer til.

Nesten hver dag bringer nyheter om potensielt betydningsfulle teknologiske nyvinninger som gjelder dette skiftet, og det er en kapitalflom på vei inn i de selskapene som er i front.

Den folkelige opinionen i stadig flere land presser på politikerne for handling.

Det grønne skiftet påvirker vår verden på en måte som kommer til å sette overgangen fra seil til damp, forbrenningsmotorens seiersgang, jernbanen og internett i skyggen.

Myndigheter og næringsliv som ikke med største alvor aktivt forholder seg til de utfordringene klimakrisen reiser, vil utvilsomt sakke mer og mer akterut og etter hvert miste enhver troverdighet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.