Fredag er det igjen global skolestreik for klimaet. Vi unge vil ha en klode å leve på også i fremtiden. Denne gangen skal vi rope enda høyere.

De voksne skulle bare visst hvor maktesløse vi unge føler oss når det er handlingslammede politikere i pene dresser som får ta avgjørelser på vegne av vår fremtid, og vår stemme ikke blir hørt. De har vist oss gang på gang at de ikke prioriterer å handle, enda de vet hvilke konsekvenser det kan få.

Politikerne vet godt hva vi streiker for. Helt siden 1970-tallet har det vært kjent at klimaendringene er menneskeskapte. I flere tiår har politikere latt isbreer smelte, mer ekstremvær herje, arter dø ut, mennesker på flukt og mennesker dø, uten at de har tatt ordentlig grep. Nå er det vi som må ta ansvar.

Det burde ringe en bjelle hos politikerne når barnebarna deres er ute og streiker for å kaste lys over problemer politikerne burde gjort noe med for lenge siden. Det skremmende er at vi blir kalt naive når vi snakker høyt om at oljenæringen ikke hører hjemme i fremtiden. Og det skremmende er at vi har en regjering som heller inviterer ungdom til klimasamtaler enn å faktisk kutte utslipp og lytte til de kravene vi allerede har gitt dem. Vi trenger ikke en regjering som deler ut 90 nye oljelisenser eller flere statsbudsjett som nedprioriterer utslippskutt. Det vi unge trenger er voksne politikere som tar våre bekymringer på alvor.

Vi har bare 11 år igjen på å kutte halvparten av verdens utslipp, og da har vi hverken tid eller råd til å vente til i morgen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.