196 land er blitt enige i Glasgow om at global oppvarming skal stanses på 1,5 grader. Det er flere måter å nå dette målet på, men det som i alle fall er sikkert, er at det trengs penger og investeringer.

Under valgkampen gikk Ap og Sp til valg for å redusere forskjellene i befolkningen. SV, Rødt og MDG beskyldte de rike for å være klimaverstinger. I tillegg ble også formuesskatt hyppig debattert.

Hva om de som betaler formuesskatt heller kan bidra til å løse klimautfordringene ved å få to alternativer: enten betale formuesskatten til fellesskapet på vanlig måte, eller bruke kapitalen til å investere i konkrete klimatiltak som er forhåndsdefinert av regjeringen?

Ved et slikt grep kunne vi raskere nå målet når vi vet at det ligger milliarder av kroner i formuesskattepotten til potensielle klimainvesteringer. Det ville også involvert næringslivet på en utradisjonell måte. Hva er vel en bedre strategi enn å få de med formue til å gå i spissen ved å selv kunne investere i målrettede klimatiltak?

Dette vil bidra til fellesskapets innsats for å nå klimamålene, noe alle vil nyte godt av, og samtidige være positivt for bedriftene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.