Den eventyrlige Knut Utstein Kloster sr. til minne

Så ufattelig trist. Knut Kloster gikk bort så altfor tidlig – selv i en alder av 91.

Knut var kultur på sitt beste. Varm, engasjert, snill, full av humor og venner.

Å arbeide for og med Knut var en glede gjennom alle ti årene jeg hadde det privilegiet. Få var så direkte i søken etter sannhet, men også i søken etter kvaliteter i de han var sammen med i arbeid, i kamp for miljø og for mennesker.

Jeg var en av svært mange heldige mennesker som fikk gleden av å bli kjent med Knut. Hans bortgang smerter oss, mange trodde han ville være der for alltid.

Knut var ulik de fleste. Han sa i noen sammenhenger, ikke uten en viss skam: Jeg er født med en sølvskje i munnen. Det som preget ham i mine and andres øyne var at han var født med et gullhjerte.

Viktig i hans liv var eventyret, troen på folk og engasjementet for en bedre verden, et bedre miljø, en bedre fordeling av byrder og gleder og ikke minst skape folk av oss som var så heldige å være i hans interessefelt.

Knut var ikke tilmålt, han var ikke kynisk, han utfordret folk direkte og på en varm måte.

Jeg hadde personlig gleden av å samarbeide med ham om prosjekter i land som Venezuela, Mexico, Cuba, USA, Frankrike, Nederland, Hellas, Italia og ikke minst Albania.

I det private sto han ikke alene – hans partner, kone, mor til deres fire barn, intelligent og sosialt bevisst psykolog Trine. Hun betyr mye for flyktningebarn, for svakere stilte kvinner i Norge og ikke minst for alle som møter Trine. Slik sett var Knut en utrolig heldig mann.

Knut brakte meg til vennskap med to helt spesielle venner som har betydd mye for meg. Erik Bye og Thor Heyerdahl. Når også Knut nå har forlatt oss, så vil jeg huske dem alle tre som sammenvevde og like viktige for eventyr, for liv og for kampen for en bedre verden i et bedre miljø.

Les også Klosters uttalelser fra april i år her: Cruisemilliardærenes fall magasinetPlus

Erik Bye – Knut Utstein Kloster Sr – Thor Heyerdahl.

Tre norske bautaer som aldri sluttet å vise varme til alle mennesker de møtte.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.