Noen verdier er bedre enn ingen verdier

Slik jeg leser Trygve Harlem Losnedahls innlegg i DN 25. februar, mener han at profittdrevne advokatfirma med etisk tvilsomme forretningsmodeller ikke kan bli trodd på at firmaet er opptatt av sine ansattes ve og vel uten at de kan beskyldes for å være dobbeltmoralske.

Jeg vil hevde at enhver slik dobbeltmoral hos arbeidsgiver er bedre enn ingen moral, i hvert fall for arbeidstagere som er opptatt av å betale regninger og ha mat på bordet.

Christine Dickens
Christine Dickens

Jeg er kanskje en av disse skatteekspertene som Losnedahl viser til som kom fra Finansdepartementet til advokatbransjen for å rådgi klienter i skattespørsmål. Heldigvis så jeg aldri tegn til at noen ønsket at jeg skulle hjelpe til med aggressiv skatteplanlegging, tvert imot. Men jeg ble permittert. Og det syntes jeg var ganske ugreit. Både fordi det kjentes usosialt av eiere som har hatt millionutbytte gjennom mange år, men også fordi inntektsgrunnlaget ville blitt redusert til omtrent en tredjedel nesten over natten. Men jeg var heldig og var fortsatt i permisjon fra jobben min i Finansdepartementet, som jeg har hatt gjennom de siste elleve årene.

Å bidra inn på statsbudsjettets inntektsside i krisetider fremfor å sitte uvirksom og lure på hvordan boliglånet skal betales og samtidig være samfunnet til byrde?

Det var et lett valg.

Men det var andre permitterte kolleger som hadde mye større bekymringer, for eksempel de med eneansvar for barn. De sosiale hensynene kunne visst ikke partnerne ta.

Jeg er glad for at både medier og politikere nå har sagt klart ifra om at det ikke var greit at eiere som har nytt godt av store marginer gjennom mange år behandlet ansatte slik og utnyttet statlige støtteordninger, uår eller ikke.

Og så synes jeg det var på sin plass at andre advokatfirmaer så sitt snitt til å score noen omdømmepoeng

Og så synes jeg det var på sin plass at andre advokatfirmaer så sitt snitt til å score noen omdømmepoeng, når de var villige til å risikere 2020-lommeboken for å se an hvordan det hele utviklet seg før de kastet menn over bord.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.