Innlegget mitt om økt behov for selvledelse blant medarbeidere har skapt debatt. Satt på spissen mener jeg mellomlederen hører hjemme på museum. Dette satt fart i pennene på Norges Handelshøyskole, og jeg har fått to professorskrevne svarinnlegg i DN 22. januar.

Monica Rydland mener at jeg burde «børste støv av» mine «utdaterte holdninger» om mellomledere, mens Tore Hillestad og Trond Søreide skriver at jeg driver med stråmannsargumentasjon, slår opp åpne dører, kaster stein i glasshus, og snakker ned unge arbeidstagere. Oi!

Motargumentene mot mellomlederens svekkede relevans går nemlig i begge kronikkene på at utviklingen har vært spådd før, uten å ha slått til.

Men da har man ikke fulgt med i timen. Bevegelsen mot mer selvledelse var i emning allerede før pandemien, og den har brakt oss langt inn i fremtidens arbeidsliv, hvor vi arbeider spredt i tid og rom og må ta mer ansvar for å lede oss selv. Da må arbeidslivet gå i retning av å gi medarbeidere økt eierskap til både bedriften og arbeidet sitt. I denne virkeligheten tas beslutninger desentralisert, i tråd med selskapets verdier. En konsekvens er altså at mellomlederen blir mindre viktig.

Det er dermed store endringer som pågår i arbeidslivet som gjør mellomlederen mindre relevant, ikke «utdaterte holdninger».

Mitt utgangspunkt når jeg skriver om og for norske ledere, er at det skal være relevant for flest mulig av dem. Kun 0,1 prosent av norske virksomheter har mer enn 250 ansatte, og det er det overveldende flertallet av norske bedrifter av en mindre størrelse som vil nyte best av en flatere struktur.

Min bransje er helt klart en del av ledelsesindustrien og bærer sin del av ansvaret for at gamle tanker om lederskap og mellomlederskap ble holdt i hevd. Men min rolle som rekrutterer i Hammer og Hanborg har latt meg se med egne øyne hvordan arbeidslivets krav nå stemmer lite overens med fortidens.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.