Dagens Næringsliv uttrykker fredag sin skepsis til opposisjonens krav til en forlenget kompensasjonsordning, og kaller forslaget en dårlig idé. I samme avis varsler hver tredje bedrift i NHOs medlemsundersøkelse permitteringer fremover.

Da fremstår kritikken mot ytterligere tiltak for næringslivet som ganske underlig.

Vi i Arbeiderpartiet mener tiltakene for arbeidsplasser og bedrifter må vare så lenge pandemien varer. Ansatte som er usikre på egen fremtid og bedrifter som står på randen av konkurs, fortjener en trygghet og forutsigbarhet for at fellesskapet stiller opp. Det betyr selvfølgelig ikke at vi skal bruke krisepenger ukritisk, men ingen prognoser tilsier at vi er ferdigvaksinert før sommeren.

Da bør vi også allerede nå slå fast at kompensasjonsordningen må gjelde også for det neste halvåret.

Regjeringen valgte etter jul å innføre nye svært inngripende smitteverntiltak, for å møte det økende smittetrykket. Da tiltakene ble lagt frem glimret imidlertid både finansministeren og næringsministeren med sitt fravær. Ny skjenkestopp og treningsnekt har ikke blitt møtt med noen nye økonomiske tiltak. Regjeringen støtter åpenbart opp om DNs manglende kriseforståelse.

Resultatet er at vi nå ser eksempler på bedrifter som bokstavelig talt tømmer ut livsverket, uten at det kompenseres for tapte varelagre. Andre som siden mars i fjor har ventet på nødvendige tilpasninger i støtteordningene ser på med fortvilelse at regjeringen nekter å gjøre endringer.

Et grunnleggende prinsipp i en dugnad er at alle stiller opp. I disse dager stiller vi alle opp på ulike måter. Noen må imidlertid stille opp mer enn andre. For dem må vi sikre at det finnes støtteordninger gjennom krisen. Permitteringsregelverket må utvides og støtten til bedrifter må treffe flere og bedre.

Smitteverntiltak og økonomiske tiltak må gå hånd i hånd gjennom hele pandemien. Det vil Arbeiderpartiet kjempe for.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.