DNs leder 11. juni mener at «monopolsituasjonen» på Nordkapp bør ta slutt. DN forstår ikke saken. Scandic har ikke «enerett til å drive hotell og servering» på Nordkapp. Det finnes ikke hotell på Nordkapp, og ja – selvsagt har vi «enerett» på å drive næring på en eiendom som vi leier, slik DN har enerett på å lage avis i sine lokaler.

DN mener at konkurranse på platået vil være bra for turistene fordi det vil presse prisene ned. For det første finnes det ikke flere tomter å leie ut til konkurrenter. For det andre er inngangsbilletten til platået med å opprettholde en stor arbeidsplass i kommunen. Nordkapp kommune trenger stabile, faste, helårsarbeidsplasser i turistnæringen. Med 33 helårs arbeidsplasser og 75 årsverk er Scandic en av kommunens største arbeidsgivere.

DN skaper et feilaktig inntrykk av at vi stikker 50 millioner i lommen uten at penger tilflyter kommunen. Det er tull i dobbelt forstand. Det koster å drive på et værhardt sted. Bare i fjor hadde vi 30 uværsdager med full bemanning uten at det dukket opp en eneste turist. Våre ansatte betaler personskatt, og Rica eiendom betaler eiendomsskatt. I tillegg støtter vi Visit Nordkapp med 1,2 million i året og har foreslått et nytt fond på 5 millioner i året med oppstart fra 2020, til utvikling og bevaring av Nordkapp. Fondet skal kunne øke betraktelig med årene. Samtidig skal vi og Rica Eiendom investere opp mot 150 millioner når rammebetingelsene er avgjort og vi kan gå videre med langsiktig horisont.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.