Den siste tids intervjuer og debattinnlegg om familieliv og karriere i DN tilsier at dersom du er kvinne, må du jobbe deg halvt i hjel, ha en mann som ofrer karrieren og gjerne au par for å kunne komme deg opp og frem på karrierestigen. Det interessante er at intervjuobjektene er kvinner, journalistene er kvinner, og forskerne bak den nylig avgitte rapporten fra Institutt for samfunnsforskning og CORE om kvinner og karriere i finans er – du gjettet det kanskje? – kvinner.

Her er det er noe som skurrer. Kvinner mener altså at kvinner ikke kommer til toppen av karrierestigen. Er det kanskje da på tide å gi opp og overlate topplederstillingene til menn som har mye større tro på seg selv?

Selvfølgelig er det fullt mulig å være toppleder og mor. Selvfølgelig er det mulig å beholde nettverk selv om du logger deg av for en periode. Og selvfølgelig er det mulig å gjøre dette selv om begge voksne i et parforhold jobber fulltid.

Det bør ikke være kontroversielt å si dette med den største selvfølgelighet. Alt handler om å endre holdninger, og tilsynelatende må vi kvinner starte med holdningene til oss selv.

Når Reidun Tysseland over en dobbeltside i DN formaner kvinner om å ikke logge seg av under foreldrepermisjonen, bidrar hun til å skape større distanse til drømmen om å kombinere familieliv og karriere.

Når hun i tillegg fremhever at «Mannen hennes jobbet deltid for at hun skulle nå toppen», bidrar hun til at kvinner som ikke har menn som trives med deltidsjobb, nesten gir opp før de har begynt.

I tilsvarende retning har juridisk direktør i Telenor, Siri Birgitte Bang Berge, uttalt seg da hun i Advokatbladet tidligere år fremhevet at «Tar du flere foreldrepermisjoner, er det andre som kommer og er til stede når du er borte. Dette er ting kvinner må tenke gjennom.»

Med slike formaninger bygges glasstaket som vi tidligere har vært så opptatt av å knuse.

Andelen kvinnelige advokatfullmektiger i advokatbransjen er 59 prosent. Andelen kvinnelige partnere er bare 14,6 prosent. Når kvinner i ledende posisjoner forteller andre kvinner at de ikke kommer seg til toppen uten en god porsjon bidrag fra flere hold, er det kanskje ikke så rart at det pågår en kvinneflukt fra bransjen.

Om ikke vi har troen på oss selv, hvordan kan vi da vente at andre skal ha det?(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.