DN har igjen publisert nyheten at menn er mer lønnsomme enn kvinner, og denne gangen er det Bisnode som har stått for bakgrunnstallene (DN 25. september). Aksjeselskaper ledet av menn har bedre resultatgrad og dess større omsetning, dess større er marginene. For å komme frem til tallene har de kastet alle selskap med omsetning på over en million i samme bolle.

«Langt mer lønnsomt med en mann som sjef», sier overskriften. En god inngang til å fange oppmerksomhet, men hvor er resten? Er det langt mer lønnsomt med en mann som leder i en barnehage, frisørsalong, meglerhus eller oljeselskap?

Ved å sammenligne epler og pærer blir resultatet alltid fruktsalat.

Spørsmålet om lønnsomhet er åpenbart sammensatt og det er positivt at DN har satt denne på dagsordenen. Samtidig finner vi ingen løsning om vi ikke går vitenskapelig til verks. Det er stor forskjell på industri og servicenæring.

Det er en sammenheng mellom risiko og avkastning. Menn er kanskje på de høye topper, men de står også for de dype daler. Den fantastiske avkastningen er bare halve bildet, hvor de spektakulære konkursene er i den andre enden.

Langsiktig lønnsomhet er nok også verdsatt av investorer og ansatte.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.