Det kan virke som om DN ikke forstår hvilke regler et børsnotert selskap er underlagt eller hvordan et styre arbeider.

I papiravisen 20. februar kommenteres Norwegian-styrets håndtering av ulike bud på selskapet. Børskommentatoren insinuerer at styret i Norwegian i fjor avviste et bud fra IAG på 15 milliarder kroner. Det har vi ikke gjort.

Styret har tidligere bekreftet at selskapet har mottatt flere formelle henvendelser om å kjøpe hele eller deler av selskapet. Før sommeren sa vi nei til forslag på nivåer der selskapets aksjonærer kunne realisere sine verdier på bedre måter.

I november kom et konkret bud fra en ikke navngitt aktør, som styret innledet forhandlinger med. Prosessen førte imidlertid ikke frem.

Styret må samtidig alltid ta de nødvendige grep som kan sikre et lønnsomt og bærekraftig Norwegian til det beste for alle aksjonerer, kunder og ansatte. Det gjorde vi før budene kom, og det gjør vi fortsatt. Men hensynet til konfidensialitet og videre samarbeid med andre gjør at vi ofte er avskåret fra å fortelle om innholdet i pågående eller avsluttede forhandlinger. Det bør likevel ikke gi rom for fri dikting i mediene.

Da Norwegian tok av for første gang i 2002, hadde vi fire fly og fire innenriksruter i Norge. I dag er Norwegian verdens femte største lavprisselskap med over 500 ruter til mer enn 150 destinasjoner over hele verden. Vi sysselsetter over 11.000 medarbeidere og har en flåte på over 160 fly. Vi har nå en størrelse som muliggjør langsiktig lønnsom drift gjennom effektiv utnyttelse av flyflåten på tvers av regioner og ruter. Norwegian er spesielt gode til å respondere raskt og smart på nye utfordringer i et flymarked i konstant endring.

Vi gjennomfører en emisjon vi gjerne skulle vært foruten. Denne garanterte emisjonen vil styrke Norwegians finansielle posisjon og sikre større handlingsrom operasjonelt og finansielt. Den gir grunnlaget for en videreutvikling av selskapet, slik at vi igjen kan levere positive resultater.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DNs kommentator forteller deg hvordan årets lønnsoppgjør blir
02:02
Publisert: