Victor D. Norman gir i sin kronikk i DN 20. juli uttrykk for at Bjørn Kjos bør «hylles» for sin innsats. Jeg er helt enig. Jeg har selv foreslått at Kjos bør få en ærespris for sin innsats for å innføre konkurranse i norsk luftfart. Det førte til betydelig bedre og rimeligere tilbud for alle som reiser med fly.

På ett punkt må jeg imidlertid supplere Normans fremstilling av historien. Etter at Konkurransetilsynet høsten 2001 ikke stoppet SAS' oppkjøp av Braathens, «overtok» departementet saken for ny gjennomgåelse. Departementet, ved settestatsråd, daværende justisminister Odd Einar Dørum, kom da til samme konklusjon som Konkurransetilsynet. Konkurranseloven ga ikke annen mulighet.

Det var altså ikke Konkurransetilsynet som sa det endelige «ja» til SAS' kjøp av Braathens.

Det var daværende arbeids- og administrasjonsminister Normans eget departement.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.