DN skriver i lederartikkelen 24. juni at det ikke er opplagt at kriserammede bedrifter vil si opp ansatte i sommer, og advarer mot å forlenge permitteringstiden til 52 uker, slik vi har gjort under tidligere kriser. Det er heldigvis mange bedrifter som kommer til å ta tilbake permitterte ansatte i sommer. Optimismen blant Virkes medlemmer i handels- og tjenestenæringen har økt sterkt de siste tre-fire ukene.

Vi tror også innføringen av lønnstilskudd for bedrifter som tar ansatte tilbake i juli og august, er et virkemiddel som treffer godt i handels- og tjenestenæringen. Bedrifter som har hatt stort omsetningsfall under krisen, har svekkede økonomiske muskler selv om aktiviteten har tatt seg opp de seneste ukene. Lønnstilskudd kan være det som skal til for å ta tilbake permitterte ansatte.

Men det er ikke lenge siden krisetiltakene ble trukket tilbake. For eksempel ble ikke treningsbransjen åpnet før 15. juni, og det er fortsatt virksomheter som ikke kan øke aktiviteten på grunn av reiserestriksjoner, forbud mot store folkeansamlinger og krav om en meters avstand. Andre virksomheter har hatt så stort omsetningsfall siden 12. mars at de ikke har økonomi til å ta permitterte ansatte tilbake i sommer. Det kritiske tidspunktet er 31. juli. Når permitteringstiden utløper 31. oktober, tvinges bedriftene til å gjøre et valg tre måneder før om de skal ta tilbake permitterte ansatte eller si dem opp. Den fristen kommer for fort for mange kriserammede bedrifter.

Vi tror det hadde vært lurt å forlenge permitteringstiden noe lenger, for å unngå at virksomheter tvinges til å ta det vanskelige valget i juli, å si opp ansatte som kunne hatt en jobb å gå til i august dersom arbeidsgiveren hadde fått noe mer tid på seg til å øke aktivitet og omsetning.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.