Food Union Holding (cy) Limited på Kypros er den reelle eier av Isbjørn Is Holding AS, Den Norske Isbilen AS og Isbjørn Is AS (se Proff.no). Produksjonsselskapet Foodunion holder til i Latvia, og Isbilens adm.dir. Morten Kolseth er i lederteamet. På nettsiden presenterer Foodunion seg som et globalt industriselskap der Isbjørn Is og Den Norske Isbilen inngår. Foodunion tok over Isbjørn Is i 2016.

På nettsiden til Isbjørn Is er det andre vinklinger. Her er det en søt historie om den lille lykkelige iskremfabrikken på Follese. Her berettes det om bruk av kortreist deilig fløte fra vestlandske gårder og syltetøy fra innerst i Sognefjorden. Betydningen av å støtte lokalt næringsliv og redusere klimaavtrykket understrekes. Jeg finner ikke noe om at isen produseres i Latvia.

For den som vil sjekke selv, er det bare å ta turen til Rema. Her finner du isen Dobbel fra Isbjørn Is. Det går frem av emballasjen at den er produsert i Latvia. I motsetning til norske Royal får vi ikke vite noe om isens innhold av fløte.

Oversikt på internprisen på is produsert i Baltikum, lønn til arbeidere/sjåfører og pengestrømmer til skatteparadiset Kypros vil kunne gi svar på hvorfor denne isen er billigere enn den norske.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.