Arne Jensen, generalsekretær i Norsk Redaktørforening

I en kommentar i DN 27. juli skriver politisk redaktør Frithjof Jacobsen om diskusjonen mellom ulike redaktører om mulige granskninger eller gjennomganger av medienes 22. juli-dekning. Han er særlig kritisk til at hans kollega Skjalg Fjellheim i Nordlys i en kommentar gikk ganske hardt ut mot blant annet et prosjekt lansert av Medier24, men var også overrasket over at undertegnede støttet Fjellheim, i den forstand at jeg mente Fjellheim hadde mange gode poenger.

Jacobsen stilte seg undrende til at jeg, som generalsekretær i Norsk Redaktørforening, «sablet ned» Medier24s prosjekt før de har publisert en eneste sak. Han karakteriserer reaksjonene som «overspent». Dersom man aksepterer premisset om at jeg har «sablet ned» Medier24s prosjekt, så er Jacobsens kritikk til å forstå. Det må i så fall bygge på at undertegnede kanskje ble litt skarp i retorikken i et par kommentarer i Facebook-trådene.

I en kommentarartikkel publisert nettopp på Medier24 i går har min kollega Reidun Kjelling Nybø og jeg forsøkt å se litt bredere på debatten rundt 22. juli-dekningen. Der fremgår det at vi selvsagt ikke har noe imot at et bransjenettsted driver kritisk journalistikk på bransjen. Det skulle tatt seg ut. Vi har stor respekt for, og god kontakt med ansvarlig redaktør Erik Waatland.

Vi peker like fullt på noen utfordringer knyttet til ulike former for granskninger av mediedekningen for ti år siden. På samme måte som det er helt legitimt for Medier24 (og alle andre) å stille akkurat de kritiske spørsmål de måtte ønske til både nåværende og tidligere redaktører, må det for oss, som representanter for en bransjeorganisasjon, være tillatt å peke på faglige og metodiske utfordringer knyttet til journalistiske og andre prosjekter som berører svært mange av våre medlemmer. Verre er det vel ikke.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.