DN formidler mangel på kontroll på hvordan kildesortert plast blir behandlet (DN 7. september). Det er et problem som må løses. I Norge. Vi trenger en nasjonal plastplan som legger til rette for å gjenvinne plasten i Norge.

Å forby plast, som tross sitt rykte er et verdifullt materiale, er ingen løsning. Produktene må i enda større grad gjenvinnes og gjenbrukes.

Regjeringen har varslet en nasjonal strategi om sirkulærøkonomi. Erna Solberg må sørge for at plast blir en helt sentral del av den nasjonale sirkulærstrategien.

Om ikke går vi glipp av en unik mulighet til å takle Norges plastutfordringer.

I Fortum planlegger vi nå Nordens største gjenvinningsanlegg for plast i Hobøl i Østfold. Anlegget vil bli omtrent på størrelse med Ullevaal stadion og vil kunne gjenvinne nesten all norsk husholdningsplast.

Innen 2025 skal gjenvinningsgraden for plast være på 50 prosent. I all hovedsak fraktes fortsatt den sorterte plasten vår til utlandet. Norsk plast bør gjenvinnes i Norge, noe vi kan oppnå med vårt planlagte anlegg i Hobøl.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.