Folk ønsker å bidra til å løse plastproblemet, men det er mer forvirrende enn noen gang å være en bevisst og miljøengasjert forbruker. Dagens Næringsliv har påpekt at det globale systemet for resirkulering av plast har brutt sammen, og Grønt Punkt Norge kjemper for å ta tilbake folks tillit til systemet for innsamling og resirkulering av plast.

DN har rett i at det er forvirrende for folk å vite hvordan de skal løse plastproblemet. Grønt Punkt har rett i at vi fortsatt trenger å resirkulere. Begge har rett i at vi må få opp etterspørselen etter resirkulert plast, slik at det lønner seg å gjenvinne mer. Men det viktigste vi kan gjøre er å redusere det enorme overforbruket av plast.

Regjeringen har vedtatt at Norge skal bli et foregangsland innenfor sirkulærøkonomi. Dessverre har dette i all hovedsak betydd satsing på bedre systemer for resirkulering og energiforbrenning. Materialgjenvinning er og blir kjempeviktig, og derfor må forbrukerne fortsette å sortere ut plasten samtidig som regjeringen må stille krav til bruk av gjenvunnet plast slik at etterspørselen øker.

Men uansett hvor høy andel av plasten som gjenvinnes og brukes på nytt, vil gjenvinning alltid være en liten del av løsningen. Det virkelige støtet må settes inn på å redusere overforbruket av plast.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.