DN priser på lederplass 6. februar NVEs forslag til ny nettleiestruktur og karakteriserer de som ikke er enige som «kranglefanter». Av nærmere 90 høringssvar, var det kun tre høringssvar som var enige med NVE. Det er sannelig mange «kranglefanter» der ute.

Som en av «kranglefantene» er Nelfo svært bekymret for at NVEs forslag vil ramme det viktige arbeidet med energieffektivisering og utviklingen av markedet for lokal strømproduksjon. Vi synes DN er veldig skråsikre når de hevder at det ikke blir mangel på strøm i fremtiden. Jo, vi trenger mye ny strøm om vi skal realisere målsetningen om en omfattende elektrifisering. Ifølge Statnett trenger vi så mye som 40 TWh. Med betydelig politisk strid om både vindkraft og vannkraft kan det bli en utfordring å fylle behovet på sikt.

Energieffektivisering og solceller er viktige og konfliktfrie bidrag – som NVEs nettleieforslag vil kunne rasere.

Formålet med NVEs forslag er å øke utnyttelsen av strømnettet slik at kostnaden ved elektrifisering blir rimeligere, men forslaget vil rett og slett ikke fungere. Det er derfor det er så mange «kranglefanter» der ute.

NVE virker mer opptatt av å sikre nettmonopolene forutsigbare inntekter enn faktisk å løse et samfunnsproblem.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.