Carl Fredrick Stenstrøm i Norsk bransjeforening for onlinespill (NBO) sparer ikke på kruttet i sitt innlegg i DN 14. mai.

Stenstrøms påstand om at Norsk Tipping mener en lisensmodell vil føre til mer penger til Norge er tatt ut av luften. Vi er et statlig virkemiddel i dagens regulering, og det er ikke opp til oss å vurdere konsekvensene ved en annen reguleringsform.

Det er verdt å merke seg at rapportene om statens inntekter ved et lisensmarked spriker: Rapporter fra Rambøll som ble bestilt i forbindelse med pengespillmeldingen ga en helt annen konklusjon enn Menon-rapporten fra 2018. Og selv om NBO skulle mene at Menons konklusjon er svaret med to streker under, så må de forholde seg til hva Menon Economics faktisk skriver.

La meg derfor gjenta min kritikk, som Stenstrøm ikke svarer på: NBO har på egne nettsider, i avisinnlegg og i annonser i ordinære og sosiale medier hevdet at Norge taper to milliarder årlig på ikke å ha en lisensordning. Kilden er en rapport fra Menon Economics fra 2018. I nevnte rapport står det imidlertid at staten kan få en inntektsøkning på mellom 2,1 og 2,5 milliarder kroner i løpet av en femårsperiode.

Det kunne være interessant å høre hva Menons Leo Grünfeld mener om NBOs presentasjon av tallene.

Hvis skatteinntektene i en lisensmodell virkelig skulle ha vært to milliarder kroner i året med 15 prosent skattesats, måtte de private selskapene ha dratt inn 13,5 milliarder kroner hvert år.

Det ville i så fall bety at nordmenn hadde spilt nettkasino og sportsspill for over 100 milliarder kroner i året. Alle som jobber med pengespill vet at det er fantasitall.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.