Ida Sognnæs, PhD-kandidat, Land Economics, Cambridge University, Tone Smith, økologisk økonomi, PhD, Rethinking Economics Norge, og Roman Eliassen, samfunnsøkonom, PhD, Manifest Tankesmie

Prisen for grønnvasking

Er det greit å anse tapte liv som følge av klimaendringer som en «eksternalitet» eller en «kostnad» som kan verdsettes i kroner?

Publisert: Oppdatert:

Bjerkholt drømmer om å frikoble økonomisk vekst fra ressursbruk. I teorien er det mulig, men resonnementet halter. For det første betyr ikke en økning i økonomisk produktivitet at samme mengde varer og tjenester kan produseres med mindre ressurser, slik Bjerkholt antyder, skriver innleggsforfatterne. Her fra Borregaards fabrikker i Sarpsborg.
Bjerkholt drømmer om å frikoble økonomisk vekst fra ressursbruk. I teorien er det mulig, men resonnementet halter. For det første betyr ikke en økning i økonomisk produktivitet at samme mengde varer og tjenester kan produseres med mindre ressurser, slik Bjerkholt antyder, skriver innleggsforfatterne. Her fra Borregaards fabrikker i Sarpsborg. (Foto: Linda Helen Næsfeldt)