Det foreligger nå utredninger for beskatning av grunnrente i de tre næringene petroleum, kraft og havbruk, med likelydende konklusjon. Det antas at grunnrenteselskaper ikke er som andre selskaper, de skal vurderes ut fra en teoretisk investeringsmodell som fordrer informasjon som ikke er tilgjengelig i praksis. Dette er velkjent, også for de tre NHH-professorene Petter Bjerksund, Jarle Møen og Linda Nøstbakken, til tross for deres kommentar til oss i DN 22. november.

Selskapene i disse næringen er selvfølgelig rasjonelle og bruker samme investeringsmodell som ellers i næringslivet. Denne modellen må derfor legges til grunn når man skal vurdere samfunnsøkonomisk lønnsomme investeringer.

Vi er tilhengere av grunnrenteskatt, diskusjonen går på utformingen av skatten. Vi går mot en skattemodell som kan stoppe samfunnsøkonomisk lønnsomme investeringer i våre viktigste næringer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.