Siv Jensens avgang som Frps leder utløser nye spekulasjoner om partiets katastrofale fall fra over 20 prosent til dagens målinger med i overkant av seks prosent.

En åpenbar delforklaring gir et sideblikk til Danmark. Søsterpartiet, Dansk Folkeparti, har også ligget over 20 prosent, men er nå rundt katastrofale seks prosent. Et veldig tilbakeslag ble utløst etter at Dansk Folkeparti omfavnet sosialdemokratene.

Ikke minst med Sylvi Listhaugs gjennomtrengende utestemme har Frp i flere saker gått sammen med partier på venstresiden. Frps ledere sammen med en smilende Audun Lysbakken (SV) eller Jonas Gahr Støre (Ap) kan være et dødskyss.

Man kan ikke kalle hverken Høyre eller Frp for borgerlige. Men de har likevel utgjort en ikke-sosialistisk skanse.

For mange velgere går det fremdeles et avgjørende skille mellom sosialistiske og ikke-sosialistiske partier. Frp har selv bidratt til at man ikke vet hvor man har partiet, og dermed hvilken politikk man slutter opp om ved å stemme på det.

Frp svekket det ikke-sosialistiske Norge ved å gå ut av en ikke-sosialistisk regjering. En del velgere vil se på det som et svik. Å fortsette å støtte en sosialistisk opposisjon kan være en fortsettelse av det selvmordet Frp da begynte.

Frp er nå et av flere aggressive utgiftspartier. De fleste velgere forstår at det ikke er en rimelig løsning å fortsette å rane fremtidige generasjoners oljefond.

Mange skjønner også at sterke økninger av det offentliges utgifter, uunngåelig betyr høyere skatter og avgifter. Et parti som taler med to stemmer, svekker seg selv.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.