DN skriver på lederplass 29. august at barnehagebyggingen i Oslo er en «svart komedie». Ifølge avisen er det «full stopp» i bygging av private barnehager i Oslo, men fakta er at 18 av de 56 nye eller utvidede barnehager under det rødgrønne byrådet er private.

Videre hevder DN at vi har bygget en barnehage for mye i Østensjø, mens vi har latt en barnehage som trengs, stå ubrukt på Ensjø. Begge deler er feil.

Vi har flere barn enn barnehageplasser i Østensjø, og byen vokser med 8000 innbyggere i året. Totalt er det 4500 barn som ikke går i barnehage i Oslo.

På Ensjø er det Espira, og ikke Oslo kommune, som holder barnehagen stengt. Vi åpner den gjerne, men betaler ikke tre ganger markedspris for å leie den.

I 2015 gikk Arbeiderpartiet til valg på å bygge 3000 nye barnehageplasser i Oslo. Målet blir nådd.

Vi har faktisk bygget over 5000 barnehageplasser, men fordi vi river nedslitte barnehager og legger ned midlertidige barnehager, ender vi rett over valgløftet.

Barnehagedekningen har aldri vært høyere. Det er mulig dette er svart humor for DN, men for Oslos foreldre er det først og fremst gode nyheter.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.