I DN 30. august skriver Raymond Johansen at det er Espira og ikke Oslo kommune som holder barnehagen på Ensjø stengt. Mye tyder på at Johansen ikke kjenner denne saken særlig godt. Barnehagen ligger ikke på Ensjø, den ligger på Økern, i et nytt boligprosjekt med 500 leiligheter. Barnehagen har vært innregulert som et rekkefølgekrav fra Oslo kommune siden 2012.

Prosessen med å etablere barnehagen gikk på skinner inntil Johansen underskrev en avtale med Rødt om å ikke etablere flere «kommersielle» barnehager, som de velger å kalle det.

Uten kommunalt tilskudd, som Johansen og hans byråd bestemmer over, og som utgjør 85 prosent av inntektene i en barnehage, er det ikke økonomisk forsvarlig å åpne barnehagen.

Barnehagen var ferdig i januar i år. Siden mars har Espira vært i forhandlinger med Johansens eget Omsorgsbygg for å finne en løsning slik at beboerne kan ta i bruk barnehagen. Jeg kjenner meg ikke igjen i Johansens beskrivelser av disse forhandlingene. Jeg har vært til stede i vært eneste forhandlingsmøte. Jeg har ikke sett Johansen i noen av disse møtene. Jeg opplever at forhandlingene med Omsorgsbygg er gode konstruktive og at begge parter ønsker å finne en løsning til beste for barn og foreldre.

Jeg tror de fleste lesere forstår godt at ansvaret for at barnehagen ikke er åpnet, ene og alene ligger hos Raymond Johansen, som har inngått en avtale med Rødt om å ikke åpne barnehager som ikke er eid av kommunen selv.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.