Det er helseskadelig å bo i en kommune som stadig forteller deg at den ikke liker deg.

Byrådsleder Raymond Johansen fra Oslo Arbeiderparti har hatt mange utfall mot «Oslo vest». Det røde byrådet liker ikke folk der. Det har visst å gjøre med at de spiser sunnere og røyker mindre og derfor har bedre helse og følgelig lever litt lenger. Johansen mener det er urettferdig. De fleste bor dessuten i småhus. Johansen har sagt klart fra at slik idyll skal han gjøre noe med. Blokker skal innta så store arealer som mulig.

For å straffe dem ytterligere, skattlegger han Oslo vest særskilt. Pengene bruker han til å finansiere politikken i bydelene han liker.

Hevn er et forferdelig utgangspunkt for å styre en by. Når Oslos byråd ikke klarer å hanskes med en sammensatt befolkning på demokratisk vis, bør de vestlige bydelene flyttes til Bærum kommune. Her er forholdene likere. Befolkningen slipper hånen og usikkerheten om hva byrådet vil finne på for å ta dem.

Johansen og byrådet mister en melkeku, men de slipper irritasjonen over en befolkning som stort sett klarer seg bra.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.