Når Arbeiderpartiet snakker om sterkere fellesskap og mindre forskjeller, handler det også om å holde Norge sammen. Da kan ikke forskjellene bli urettferdig store. Ikke mellom høy og lav. Ikke mellom by og land. Dette perspektivet er fraværende når DN 20. mai kritiserer at vi sier nei til høyreregjeringens raske nedtrapping av postombæringen. Men det var dette perspektivet landsmøtet vårt i april løftet høyt og tydelig, og konklusjonen vår i denne saken er en konkret og direkte oppfølging.

Alle vet hvilken vei pilene peker for tradisjonell post. Men pensjonisten som gleder seg til å få dagens avis mellom hendene, sitter ikke på en pil. Han og hun er her og nå. Og til sammen vil nærmere 400.000 rammes av det regjeringen nå gjør. Det tar vi på alvor. Vi hadde også tatt DN mer på alvor i denne saken om avisen var blant dem som blir rammet av omleggingen.

Sentrum-periferi-konflikten har blusset opp under høyreregjeringen. Stigende avmaktsfølelse i distriktene bør heller ikke hovedstadens analytikere ta lett på. Fenomener som Sverigedemokraterna, brexit, Trump og Frankrikes gule vester handler om mye, men også dette.

Ap er partiet for både by og land. Det er derfor vi kan være et stort, helhetstenkende styringsparti, ikke et protestparti.

Norge skal gå fremover, som et moderne land med ambisjoner. Men det må skje uten at fellesskapsfølelsen rakner. Alternativet kan fort bli dyrere enn summene vi her snakker om.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.