Sammenligningen mellom Private Barnehagers Landsforbund (PBL) og Bondelaget falt PBL-leder Anne Lindboe tungt for brystet ( innlegg i DN 14. januar). Men i realiteten er den en anerkjennelse av det arbeidet PBL – med Lindboe i spissen – har gjort. PBL er nå i posisjon til å påvirke sine egne rammebetingelser. Det er slett ikke verst.

Sammenligningen burde egentlig være mer egnet til å fornærme Bondelaget, fordi samfunnets behov for selvforsyning av jordbruksvarer ikke er noe det offentlig kan organisere seg bort fra.

Men det offentlige kan organisere seg bort fra å møte PBL som «forhandlingspart» når prinsippene for finansiering av sektoren skal utformes. Som nevnt i kronikken min hadde Velferdstjenesteutvalget en rekke anbefalinger i så måte. Jeg registrerer at Lindboe heller ikke nå velger å kommentere disse forslagene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.