Hjertaker og Berg-Rolness i Tax Justice lager et stort poeng av at Investor AB har tapt en sak mot svenske skattemyndigheter (replikk i DN 18. februar). Men Statkraft, Statoil og Norsk Hydro har lignende saker. Det viser bare at skattereglene for fradrag av renter er åpen for tolkning. Noen ganger vinner selskapene, andre ganger taper de. Saken i Sverige gjelder 2013-2014, og i Norge har man siden det strammet inn reglene.

Aleris er ikke en del av saken mot Investor AB.

De skriver også at tunge aktører innen norsk barnevern eies av fond registrert i lavskattland. Mer presist eies de av svenske børsnoterte konsern, Humana og Investor, eller fondene er deleiere med lokale investorer, registrert i Sverige og Norge. Det gir full åpenhet om selskapenes organisasjon, finanser og drift. De skatter til Norge og Sverige, og fondets eiere til sine jurisdiksjoner.

Debatten bør dreies mot kvalitet og behov. Innsyn og skatt får Skatteetaten ta seg av.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.