Flere har korrigert alvorlige feil om skattereglene i DNs artikler om fritaksmetoden. Slike rettelser er nødvendig, men de tar DN-oppslagene litt for mye på alvor som saksinnlegg. Artiklene er primært politiske, preget av misvisende retorikk. Hovedartikkelen 14. desember klarte det ingen tidligere har maktet, og ingen student ville overlevd: å fylle ti avissider om fritaksmetoden uten å bruke ordet dobbeltbeskatning.

Regler for å hindre at aksjeselskaper dobbelt- og kjedebeskattes omtales skjevt som skattefrihet for privatpersoner.

DN-journalister vet bedre enn at det dreier seg om «private pengebinger»: Det er investeringskapital som skattereglene skiller fra privatøkonomien. De vet også at enkeltes misbruk ikke gjør overtramp lovlig.

Artiklene er provinsielle. Norge har ingen «enorm» kapitaloppbygging sammenlignet med andre land. Norge har for lite risikovillig privat kapital. DN viser til Kapitals liste over «rikeste personene i Norge». Men det er ikke en «norsk» liste. Flere verdiskapere har flyttet fordi beskatningen er for hard.

Vil vi ha et næringsliv eiet av andre enn staten og utlendinger, må norsk privat slagkraft tillates. Når venstresiden sier at formue betyr makt og må beskattes hardt, kan vi spørre hvor mye ekstra skatt yrkespolitikere bør ilegges. Venstresidens profitørterminologi har resultert i ideologisk blind og irrasjonell velferdshærverk ved nedleggelse av velfungerende sykehjem.

DNs nyttårsforsett bør ikke være å bidra til mer dumhet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.