Digitaliseringen krever nye, internasjonale skatteregler

Nye, internasjonale regler må til om teknologigigantene skal betale skatt der kundene bor. Men da kan Norge også miste skatteinntekter fra for eksempel gass.

Norge eksporterer gass til mange land, og i dagens regelverk skattlegges overskuddet fra den virksomheten bare i Norge. Dersom det blir nye regler som gjør at en større del av beskatningen skjer i landene der varer og tjenester forbrukes, og mindre i landet der selskapene har sitt hovedkontor, kan det bli lavere skatteinntekter for Norge fra for eksempel eksport av gass, skriver artikkelforfatteren. Her fra Kårstø-anlegget i Rogaland, som håndterer levering av gass til Europa.
Norge eksporterer gass til mange land, og i dagens regelverk skattlegges overskuddet fra den virksomheten bare i Norge. Dersom det blir nye regler som gjør at en større del av beskatningen skjer i landene der varer og tjenester forbrukes, og mindre i landet der selskapene har sitt hovedkontor, kan det bli lavere skatteinntekter for Norge fra for eksempel eksport av gass, skriver artikkelforfatteren. Her fra Kårstø-anlegget i Rogaland, som håndterer levering av gass til Europa.Foto: Tomas Alf Larsen
Publisert 21. March 2019, kl. 18.58Oppdatert 21. March 2019, kl. 18.58