James Stove Lorentzen mener i DN 20. februar at skattesaken mot Investor AB ikke er noe å gjøre et nummer av, fordi det er vanlig at multinasjonale selskaper havner i slike saker. At velferdskonsernene ikke er verre enn Equinor og Norsk Hydro er neppe et argument som vil berolige de som er bekymret. Om velferdskonserner som Humana og Investor virkelig ikke har noe å skjule, så kunne full åpenhet om samtlige bakenforliggende eiere og skattebetaling i ulike land bidra til å avlive «mytene» Lorentzen er lei av.

Innsyn og skatt er noe Skatteetaten får ta seg av, skriver han. Vi er uenige i at dette er tilstrekkelig for å sikre at de multinasjonale selskapene betaler det de skal av skatt i ulike land. Vi kan takke varslere, journalister og sivilsamfunn for at flere smutthull i skattelovene er blitt tettet i senere år.

At skattebetalingen til multinasjonale konsern er tema for et offentlig ordskifte, ikke bare en internsak i Skatteetaten, mener vi er en styrke for demokratiet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.