Vår gode motpart Nito ønsker skroting av hjemmekontorforskriften innlegg i DN den 5. oktober. Der hevdes det at den ikke er tilpasset et fleksibelt arbeidsliv.

Abelia er enig i at forskriften ikke understøtter nok behovet for et fleksibelt arbeidsliv, dog med en litt annen begrunnelse. Hjemmekontorløsninger forutsetter i henhold til gjeldende og foreslått forskrift individuell avtale. Er det virkelig et behov for dette?

Etter vår oppfatning bør lokale parter sammen finne frem til hva som er hensiktsmessige vilkår for hjemmekontor. Dette kan drøftes med tillitsvalgte i bedrifter som har tariffavtale. Majoriteten av kunnskapsarbeidere vil beholde hjemmekontoret hvis de får lov, i hvert fall noen dager i uken. Men det bør være unødvendig å rulle ut tilbud om standardavtaler for at slike ordninger skal være lovlige. Det innebærer formalisme, byråkrati og tidsspille. Et fleksibelt og dynamisk arbeidsliv trenger ikke dette.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.