I DN 5. februar har administrerende direktør Kristin Lian i Hafslund Nett et innlegg med overskriften: «Vi holder nettleien nede».

I mange år har vi hatt felles kraftlinje til seks naust, i Sula kommune utenfor Ålesund. I fordelingsskap har vi hovedmåler og kurser ut til hvert naust, med egne målere for registrering av forbruket der.

I fjor brukte vi 2017 kilowattimer (kWh). Fakturaen fra Tafjord Marked as var på 4784 kroner. Av dette var kraft 1335 kroner og nettleie til Mørenett 3449 kroner.

Dette gir en kraftpris på 0,66 kroner per kWh og nettleie på 1,71 kroner per kWh.

Vi betaler dermed 2,37 kroner per kWh.

Vi sparer på forbruket og går derfor bananas når vi ser den dyre nettleien. Kan slikt være lovlig? Vil noen være sa vennlig å spesifisere og meddele hvem som har bestemt den høye nettleien?(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.